" " " "

Hva skjer med lottogevinster som ingen gjør krav på?

Hvert år er det store summer som ingen gjør krav på. Hva er grunnen til at noen ikke gjør krav på gevinsten de har vunnet på lottospillet sitt tror du? La oss se nærmere på dette emnet.

Mange kjøper det ukentlige lotto loddet og ser på trekningen hver uke. Kanskje man har samme tall-rekke hver uke også. Man sitter spendt i sofaen og følger med på tallrekken som blir trekt. Om man ikke får den med seg en uke, sjekker man som oftest resultatene siden. Allikevel er det spillere som ikke gjør krav på gevinsten de har vunnet.

Nylig var det noen som hadde vunnet 1 million Britiske pund på Euro Millions UK Millionare Maker Draw som ikke gjorde krav på prisen før fristen. Man skulle hvert fall trodd at folk som har kjøpt et lodd at det er umulig å ikke få med seg at man har vunnet. Hver år er det store summer som ingen gjør krav på. Les her hvorfor det er slik og hva som blir gjort med pengene.

Hvorfor er det noen lottogevinster ingen gjør krav på?

De aller fleste lottovinnere er fullt klar over at de vinner. De ser at tallrekken på loddet er helt lik de tallene som ble trekt på TV-en. Andre seg at de har noen få tall som stemmer, men ikke alle, og kaster loddet i søpla. Det er veldig mange som gjør dette. De vet altså ikke at noen få rette tall også kan gi en gevinst.

Andre kan også mikse gamle og nye lotto sedler. De har kanskje en fast hylle eller skuff hvor de hele tiden putter loddene når de har kjøpt de. Når de så skal sjekke om de har vunnet så ser de på feil lodd.

Lottogevinster

Hva skjer med gevinstene ingen gjør krav på?

Dette er forskjellig fra land til land og forskjellig fra lotteriene. De aller fleste lotterier velger å gi tilbake til samfunnet. Enten ved å gi penger til politiet, skoler, fotballag bygging av veier, til forskjellige lokale prosjekter eller til folk som behøver ekstra pengestøtte. Det er en hel del forskjellige prosjekter som skal støtte samfunnet som lottogevinster ingen gjør krav på går til.

Dette gjelder for for eksempel det Britiske lotteriet, 14 stater i Amerika og for det europeiske EuroMillions Lottery. Noen lotterier bruker pengene til å lage enda større gevinster til fremtidige lotteritrekk. Lotteriet i New York er en av disse og bruker de fleste av prisene ingen gjør krav på til å lage enda større lotto-potter.

Hvor ofte skjer det at folk ikke gjør krav på lottogevinsten sin?

Som sagt er det veldig få ganger de største summene ikke blir gjort krav på. Det er som oftest mindre summer som ingen gjør krav på, enten fordi de ikke vet at de kan det eller fordi de ikke gidder. Det er også forståelig da de fleste prisene gjør krav på er rundt 10-50 kroner. Men til sammen kan dette bli mye penger. I amerika er det årlig rundt 800 millioner som det ikke blir gjort krav på. De fleste er bitte små priser men noen få er store gevinster man ikke burde ha gått glipp av. Heldigvis er det veldig vanskelig å gå glipp av lottogevinster om man spiller på nettet.

Les mer:

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!