" " " "

El Gordo

El Gordo er det mest kjente lotteriet i Spania, og verdens eldste lotteri. Som nordmann kan du spille El Gordo hos en rekke ulike lotterisider på nett, inkludert Maria. Med en jackpot som kan bli på godt over 10 millioner euro er det ikke så rart at stadig flere spillere ønsker å prøve lykken på El Gordo.

El Gordo premier

El Gordo SpaniaEl Gordo betyr «den feite» eller «det store», og det stemmer godt når man ser på de vanvittige premiene som dette lotteriet utbetaler. Lotteriet har en garantert jackpot på 5 millioner euro i hver trekning, men denne vokser seg gjerne langt større.

Spill El Gordo her:

Megarush
Les omtale
Topp 3 lottospill
 • Euromillions
 • MegaMillions
 • Powerball

Hvor mye du kan vinne på El Gordo beror på hvor mange som deltar i hver trekning. En del av omsetningen fra salget av lottokuponger går nemlig rett inn i premiepotten.

Under finner du en gjennomsnittlig gevinsttabell for El Gordo:

 • 5 riktige vinnertall + kodetall: Jackpot (minst 5 millioner euro)
 • 5 riktige vinnertall: € 240 152
 • 4 riktige vinnertall + kodetall: € 5410
 • 4 riktige vinnertall: € 149
 • 3 riktige vinnertall + kodetall: € 46
 • 3 riktige vinnertall: € 13
 • 2 riktige vinnertall + kodetall: € 7
 • 2 riktige vinnertall: € 3
 • Kun kodetall: € 1,5

I august 2011 vant en heldig spiller 33 millioner euro i El Gordo. Dette er den største jackpotten som noensinne er vunnet i hovedlotteriet (julelotteriet har enda større gevinster). Da hadde jackpotten ikke blitt utløst på en lang periode, noe som gjorde at den hadde bygget seg større og større hver uke.

Pris for å delta

Det koster ikke mye å kjøpe en lottokupong i El Gordo. Du kan spille med kun én linje, og prisen per linje er på kun € 1,50 (omtrent 15 norske kroner). Om du vil spille flere linjer kan du selvfølgelig gjøre det, og jo flere linjer du spiller desto større er vinnersjansene dine.

Du har også muligheten til å spille El Gordo som syndikatspill. Dette betyr at du går sammen med andre spillere om å kjøpe flere rekker på en kupong uten at det koster deg noe ekstra. Eventuelle gevinster på kupongen deles mellom deltakerne i syndikatet.

El Gordo trekninger

Trekningene i El Gordo finner sted én gang i uken, nærmere bestemt på søndager kl. 21:00 (spansk tid). Trekningene kan følges live på El Gordo sine offisielle nettsider. I tillegg vises også trekningene direkte på Youtube.

Når du spiller El Gordo på nett på en av lotterisidene vil du alltid bli oppdatert om resultatene på nettsidene umiddelbart etter trekningen. Spillere som har spilt på lotteriet vil også få informasjon om resultatet per e-post.

Fordelen med å spille El Gordo på nett er at du ikke behøver å følge med på trekningen dersom du ikke ønsker. Vinner du premie vil dine gevinster bli automatisk overført til din spillekonto.

Hvordan spiller man El Gordo

El Gordo er et lotteri som er kjempeenkelt å spille. Har du spilt på noen av de norske lotteriene fra Norsk Tipping vil du oppdage at El Gordo spilles på nesten helt samme måte.

Det første du må gjøre for å kunne spille El Gordo på nett er å registrere deg hos en lotteriside som tilbyr dette populære spanske lotteriet. El Gordo tilbys av alle de største lotterisidene på nett som aksepterer norske spillere.

Når du har registrert deg som spiller kan du kjøpe din første lottokupong i El Gordo. Du velger deg ut fem vinnertall fra 1 til 54 + ett tilleggstall (kodetall) fra 0 til 9 per linje. Du kan velge å plukke ut tallene manuelt, eller du kan velge at datamaskinen skal plukke ut tallene for deg automatisk (en forhåndsutfylt kupong).

Du kan spille inntil 30 linjer per kupong, og du kan naturligvis kjøpe så mange kuponger som du vil.

Når du har fylt ut kupongen din er det bare å betale for den. De fleste lotterisider lar deg som er norsk spiller betale med både Visa, Mastercard og ulike elektroniske lommebøker.

Deretter kan du bare lene deg tilbake å vente på at trekningen skal finne sted.

Vinnertall og tilleggstall

Når du velger ut tall på lottokupongen skal du velge 5 hovedtall/vinnertall mellom 1 og 54 + ett tilleggstall fra 0 til 9 per linje.

Det er om å gjøre å ha så mange riktige tall som mulig på en linje i trekningen, og klarer du kunststykket å få fem riktige vinnertall + tilleggstall er jackpotten din.

El Gordo julelotteri – 2.3 milliarder euro i potten!

I tillegg til å ha sitt hovedlotteri med trekninger hele året, er El Gordo kanskje særlig kjent for sitt julelotteri. Dette er verdens største lotteri, med en premiepott på vanvittige 2.3 milliarder euro! Ingen andre lotterier kan matche premiepotten til El Gordo sitt julelotteri.

Trekningen i El Gordo sitt julelotteri finner sted 22. desember, og takket være internett har du som nordmann også tilgang til å delta i dette lotteriet. De fleste lotterisider på nett har for lengst begynt å selge lodd til det store julelotteriet.

Det som gjør El Gordo julelotteri så spesielt er at vinnersjansene er fantastiske. I trekningen trekkes hele 1800 tall som gir premier på alt fra € 1000 til € 4 millioner. Selv om du ikke vinner selve hovedpremien så er vinnersjansene i julelotteriet hele 1 til 7.

I Spania er det en lang tradisjon å delta i El Gordo julelotteri, og nesten alle innbyggerne kjøper en lottokupong i dette lotteriet.

Nå kan også du delta i verdens største lotteri, og vinne din del av en premiepott på 2.3 millioner euro. Du finner ikke noe lotteri i verden med en større vinnersjanse enn El Gordo sitt julelotteri.

Loddene i El Gordo sitt julelotteri koster € 20 per stykk, men du trenger ikke å kjøpe et helt lodd for å delta. Du kan kjøpe kun deler av et lodd, men det er kun om du kjøper et helt lodd at du har muligheten til å vinne hele hovedpremien.

Konklusjon – Derfor bør du prøve El Gordo

El Gordo er et av de mest tradisjonsrike lotteriene i verden, og også verdens eldste lotteri. Takket være moderne teknologi trenger du ikke å være spanjol for å kunne delta i dette lotteriet. Som nordmann får du tilgang til El Gordo hos en rekke lotterisider på nett, og du kan kjøpe en lottokupong for så lite som € 1,5 per rekke. Med en garantert jackpot på minst 5 millioner euro per trekning er det få lotterier som gir deg så mye verdi for pengene som El Gordo.

Ved juletider må du også kjøpe deg et lodd i El Gordo sitt julelotteri. Her er vinnersjansene 1 til 7, og lotteriet har en samlet premiepott på vanvittige 2,3 milliarder euro (omtrent 23 milliarder norske kroner)

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!