" " " "

Vikinglotto

Vikinglotto logo
Vikinglotto
Neste trekning: 08.05.2024 Jackpot: $ 4 100 000

Tallene fra forrige Vikinglotto trekning 01.05.2024

04 07 09 13 40 43 05

Vikinglotto er et lotteri som består av et samarbeid mellom de Nordiske landene, Latvia, Litauen, Estland, og Slovenia, og det ble påbegynt tilbake i 1991. Lotteriet skiller seg fra ordinære Lotto her i Norge i den grad at den samlede potten her naturligvis blir mye større, noe som sørger for 7-sifrede gevinster.

Vikinglotto premier

Rekordpremien i Vikinglotto er faktisk nesten 10 ganger så stor som i vanlig Lotto. Denne ligger på 341,3 millioner kroner og ble satt av en kvinne i 2017. Bare året etter vant en mann 319,3 millioner kroner. Premiepengene er med andre ord helt ekstreme innen Vikinglotto grunnet dets geografiske spenn. Som oftest er førstepremien delt.

Også andreplassen/andreplassene vinner store gevinster i Vikinglotto. Tross at disse er sekundære premier, og ofte delt, så når de fort millionbeløp. Det er fordi også disse er felles samlet til en pott fra alle landene. Dette betyr i praksis at alle innsatser fra de 9 medlemslandene samles til en enkelt pott.

Alle andre premier er derimot basert på lokalt nivå. Dette skiller seg ut fra mange andre internasjonale lotterier, der samtlige premier kommer fra en felles pott. I Vikinglotto er det dessuten slik at en nasjon kan ha høyere nasjonale premier enn en annen.

Pris for å delta

Vikinglotto fungerer på mange måter som vanlig Lotto i henhold til kostnad for oss nordmenn. Her er det 1 kr dyrere å spille, og det koster altså 6 kr per rekke. Du må spille med minimum 2 rekker ukentlig, og du kan spille opp til 10 rekker på en enkelt kupong, noe som altså koster 60 kr.

Det er verdt å merke seg at prisen per rekke varierer fra land til land. Norge er ett av de billigste landene å spille i, mens en i Slovenia må betale litt over 10 kr per rekke. Prisen er uansett rimelig i de landene som deltar, og denne prisen har holdt seg relativt stabil med årene.

Mange nordmenn har valgt å migrere fra vanlig Lotto til Vikinglotto nettopp grunnet de mye større premiene for en marginalt høyere pris. Selv om sjansene selvfølgelig er mye mindre for vinst, så er ideen om å kun betalte 60 kr for 10 muligheter til å vinne et 7-sifret beløp noe som frister alle og enhver!

Vikinglotto trekninger

Det er Norsk Tipping på Hamar som har ansvaret for trekningene til Vikinglotto. Denne sendingen er nærmest helt identisk med deres sending for Lotto. Sendingene for trekning innen Vikinglotto blir sendt på NRK1 klokken 20:00 hver eneste onsdag. Spillet er dermed perfekt midtukespenning om en spiller Lotto i helgen.

Akkurat som innen vanlig Lotto er det altså kun 1 ukentlig trekning. Dette er dessuten trekningen som gjelder for alle de deltakende spillerne. Forøvrig er det de klassiske maskinene som Norsk Tipping har brukt innen Lotto fra dag en som også benyttes innenfor Vikinglotto.

Hvordan spiller man Vikinglotto?

Vikinglotto er veldig enkelt å spille, og dette er en stor grunn til at nettopp dette spillet har blitt så populært. Du kan kjøpe en så kalt kupong for spillet i løpet av hele uken, men merk at salget stenger 18:00 på onsdag, da et par timer før trekningen setter i gang.

Du kan spille på totalt 4 forskjellige måter. Kupongene kan utfylles av maskin eller utfylles av deg selv, du kan velge en lykkekupong, eller du kan spille i en andelsbank. Om du velger at en maskin skal fylle ut for deg, så blir helt tilfeldige tall valgt, noe som forøvrig kan være helt greit siden den statistiske sjansen vil være helt lik uansett hvilke tall du går for.

Noen spillere har derimot sine lykketall og mener bestemt at de må velge disse hver eneste uke. Tross alt, hvor surt ville det ikke vært om disse gikk inn den ene uken du valgte å spille på noe annet? Du kan da velge å fylle inn egne tall, eller eventuelt lagre en så kalt lykkekupong med dine tall på Norsk Tipping sine nettsider om ønskelig.

Spillere kan også velge en mulighet kalt andelsbank. Poenget bak dette konseptet er at en går inn for et større spill sammen med andre spillere. Her kjøper du andeler av totalt 10 stykker, slik at om du kjøper 1/10 andel, så vil du motta 1/10 av gevinsten som spillerne i gruppen vinner til sammen.

Vinnertall og tilleggstall

Spillet har over årene endret noe på reglene, men i dag er Vikinglotto landet på ganske så forståelige regler. Du skal først og fremst velge 6 tall av 48 mulige. Det er disse som utgjør dine vinnertall, men du skal videre også velge et såkalt vikingtall dersom du skal ha muligheten for å vinne førstepremien.

Vikingtallet er et tall mellom 1 og 8, og dette trekkes ut før de 6 tallene. Får du 6 riktige tall og 1 vikingtall, så har du altså vunnet førstepremien. Det er også mulig å vinne millioner av kroner med kun 6 riktige tall, og ikke noe vikingtall med andre ord. Videre er gevinstene mindre for 5 riktige tall og vikingtall blant annet.

5, 4 og til og med 3 riktige tall uten vikingtall betaler også gevinster, men her er det snakk om et par tusenlapper på det meste. For å vinne betydelige gevinster er det derfor viktig å få enten 6 riktige, eller kombinasjoner av 5 og 6 riktige med ett vikingtall ved siden av.

Konklusjon

Det er ikke rart at Vikinglotto har vokst seg til å bli ett av de aller mest populære lotteriene i Norge. Lotteriet befinner seg noe over vanlig Lotto i premiepenger, og det frister derfor mange til å både migrere fra Lotto, og til å legge til et ekstra spill midt i uka.

Rekordpremien på 341,3 millioner kroner understreker hvilket fantastisk potensial Vikinglotto faktisk har. Lotteriet spytter til vanlig ut 6. og 7-sifrede beløp i førstepremie, slik at spillerne her blir virkelig rike. Det til tross for at en kupong med hele 10 rekker altså totalt koster 60kr! Om du ønsker en sjanse for et virkelig boost i din økonomi, så er Vikinglotto et spennende alternativ!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!