" " " "

Mark Six

Mark SixMark Six er et stort lotteri som er organisert av Hong Kong Jockey Club. Du trenger imidlertid ikke å bo i Hong Kong for å kunne delta i dette lotteriet. Som nordmann kan du spille Mark Six hos en rekke lottoagenter på nett.

Jackpotten kan overstige 150 millioner kroner, noe som gjør dette til et svært populært lotteri.

Mark Six premier

I sin opprinnelige utgave var førstepremien i Mark Six i sitt 120 000 Hong Kong dollar. Dette gjorde at en person i Hong Kong kunne kjøpe seg en leilighet i Hong Kong sentrum. Disse kostet nemlig 80 000 Hong Kong dollar på den tiden.

Etter som tiden har gått har hovedgevinstene i Mark Six blitt langt større samtidig som leilighetsprisene i Hong Kong også har gått i været.

Lotteriet har en gjennomsnittlig jackpot på 8 millioner Hong Kong dollar (omtrent 11 millioner norske kroner. Dersom ingen spille vinner første- eller annenpremien i en trekning blir premiepotten lagt til i jackpotten til neste trekning. Sånn fortsetter det til noen vinner hovedpremien og tar med seg hele jackpotten.

Spill Mark Six her:

Megarush
Les omtale
Topp 3 lottospill
  • Euromillions
  • MegaMillions
  • Powerball

Om det ikke er noen vinnere på mange trekninger kan jackpotten i Mark Six bygge seg opp til 100 millioner Hong Kong dollar (ca. 150 millioner norske kroner). Det er ikke ofte jackpotten bygger seg opp til det maksimale, men vi har sett slike jackpotter i Mark Six både i 2004, 2005 og 2016.

En del av innsatsene til hver trekning plasseres i en egen pott som kalles Snowball Pool. I utvalgte trekninger legger denne tilleggspotten til i jackpotten. Disse spesialtrekningene kalles Snowball Draws, og avholdes gjerne i forbindelse med kinesiske helligdager eller merkedager.

Mark Six har syv premienivåer der de tre øverste premienivåene varierer i forhold til hvor mange som har plassert en innsats i hver trekning, og de andre nivåene er faste.

Premienivåer i Mark Six:

  • 6 rette vinnertall: gevinst på 45% av premiepotten, minst 15 millioner norske kroner.
  • 5 rette vinnertall + tilleggstall: gevinst på 15% av premiepotten
  • 5 rette vinnertall: gevinst på 40% av premiepotten og deles mellom alle spillerne som har vunnet
  • 4 rette vinnertall + tilleggstall: gevinst på ca. 15 millioner norske kroner
  • 4 rette vinnertall: gevinst på ca. 1000 norske kroner
  • 3 rette vinnertall + tilleggstall: gevinst på ca. 500 norske kroner
  • 3 rette vinnertall: gevinst på ca. 60 norske kroner

Pris for å delta

Det koster ca. 15 norske kroner å spille en rekke med tall i Mark Six. Dette er faktisk den samme prisen som da den første trekningen ble avholdt i 1975.

Du kan selvfølgelig spille flere rekker på en kupong, og for å øke vinnersjansene dine uten at det koster deg mye ekstra kan du også spille systemspill eller syndikatspill der du spleiser med andre spillere på rekker og kuponger.

Mark Six trekninger

Trekningene i Mark Six finner sted tre ganger i uken på tirsdager, torsdager og lørdager eller søndager. Du kan følge trekningene live på YouTube, og de kan være ganske underholdende å følge med på.

Du trenger imidlertid ikke å se trekningene live når du spiller som registrert spiller hos en av lottosidene som tilbyr Mark Six. Du vil få en mail om du vinner, og gevinstene blir automatisk overført spillerkontoen din.

I tillegg blir resultatene av trekningene lagt ut på nett umiddelbart etter at trekningen er ferdig.

Hvordan spiller man Mark Six

Mark Six fungerer omtrent på samme måte som de norske lotteriene. Du velger deg tall i rekker på en lottokupong, og håper at de samme tallene blir trukket under lottotrekningen.

Du skal trekke 6 tall mellom 1 og 49 per rekke, og satse på at disse tallene er de samme som dukker opp i trekningen. Du kan enten velge tallene manuelt eller ta en datamaskin velge ut tallene automatisk for deg.

Som norsk spiller får du tilgang til Mark Six hos en rekke lottosider på nett. Her kan du også betale for din kupong med populære betalingsmetoder som Visa, Mastercard, Skrill og Neteller.

Vinnertall og tilleggstall

Vinnertallene i hver trekning trekkes tilfeldig fra en lottomaskin som inneholder de samme tallene. Det trekkes seks vinnertall + ett tilleggstall i hver trekning. Jo flere rette tall du har på kupongen din desto større gevinst vinner du.

For å vinne hovedpremien må du ha alle de seks vinnertallene riktig, en du kan allerede vinne premie om du ku har tre av de seks vinnertallene på kupongen din.

Konklusjon – Derfor bør du prøve Mark Six

Mark Six er et frisk pust i hverdagen for deg som elsker å spille lotto på nett. Det er også et eksotisk lotteri med hele tre trekninger hver uke fra Hong Kong.

Med omtrent samme regler som norske lotterier, og jackpotter som kan nå 150 millioner kroner er det vel verdt å prøve ut dette lotteriet.

Som nordmenn får du enkelt tilgang til Mark Six hos en rekke lottosider på nett.

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!