" " " "

EuroMillions

EuroMillions logo
EuroMillions
Neste trekning: 05.07.2024 Jackpot: $ 38 000 000

Tallene fra forrige EuroMillions trekning 02.07.2024

02 07 34 35 46 06 08

EuroMillions er et europeisk lotteri som spenner om 9 forskjellige medlemsland. Disse landene utgjør en stor mengde mennesker, og minst spilleglade individer, som gjør at jackpotten her virkelig vokser ekstremt raskt. Dette har ført til noen helt ekstreme gevinster med årene. 

EuroMillions premier

Selv om EuroMillions ”bare” har 9 medlemsland, kontra for eksempel EuroJackpot som har hele 18 medlemmer, så er premiene i førstnevnte en god del større. Her ligger nemlig maksgevinsten på hele 1.9 milliarder kroner, hvor EuroJackpot til motsetning har en maksgevinst på 900 millioner kroner.

Forskjellen her kommer i form av antallet mennesker som både bor i og setter sine spill i de respektive medlemslandene naturligvis. I tillegg til jackpotten finnes det også andre gunstige premier hos EuroMillions. Lander du 5 riktige hovedtall, og ett tilleggstall, så vinner du tross alt rundt 3 millioner kroner!

Selv om sjansene er mindre for å vinne i EuroMillions naturligvis, så er det verdt å nevne at gevinstene er såpass mye større enn andre lotterier. Kostnadene er også såpass like andre lotterier at det kan lønne seg å spille på EuroMillions dersom du skulle ønske å få mest mulig ut av dine spill.

Pris for å delta

Det koster nemlig bare rundt 25 kr å sette en rekke i EuroMillions. Dette er den samme kostnaden som ved spill på for eksempel EuroJackpot, et lotteri som altså har en maksgevinst på over 1 milliard lavere enn EuroMillions. Prisen for å delta i lotteriet er med andre ord meget lav, og det er nettopp det som fører til at så mange spiller.

Allikevel avhenger prisen noe av hvor en spiller EuroMillions, da medlemslandene har forskjellige valutaer naturligvis. I dette lotteriet kjøper en bare en rekke av gangen, til motsetning av mange spill hos Norsk Tipping der en gjerne spiller på flere rekker samtidig.

Velger du derimot å spille på flere rekker samtidig, så vil dette selvfølgelig koste mer, og det er ingen kvantumsrabatter her. To rekker vil derfor altså koste deg 50kr. Mange velger bare å spille på en enkelt lykkerekke for 25 kr i uka, noe som er en ganske god deal med tanke på at en kan vinne milliarder av kroner!

EuroMillions trekninger

For å kunne vinne de største jackpottene, så må derimot trekningene gå din vei. Disse foregår på tirsdag og fredag kveld klokken 20:45 i Paris. Her har trekningene funnet sted siden første runde tilbake i 2004, og franskmennene er meget glade i EuroMillions. Sammen med Storbritannia og Spania er de tross alt grunnleggerne av EuroMillions.

Trekningene kan følges på diverse nyhetskanaler i de respektive landene som er med i lotteriet, og en kan også se resultatene på nett live. Det er ingen norske TV kanaler som sender resultatene, da Norge kun er med i EuroJackpot, og da ikke EuroMillions sitt lotteri.

Hvordan spiller man EuroMillions?

EuroMillions er et rimelig stort lotteri, og her er det totalt 50 hovedtall å velge mellom, da fra 1-50 naturligvis. Du skal her velge 5 av disse tallene, og dette er tall du må ha riktige for å vinne (i andre lotterier kan lykketall være nok til vinst, men ikke i EuroMillions). Videre skal du også velge 2 lykketall av totalt 12 tall, fra 1-12. Lykketall kan være de samme som under hovedtall.

En skal altså kort og godt velge en rekke med 5 hovedtall og 2 lykketall, eller Lucky Stars som EuroMillions kaller dem. Spillet kan settes i butikker, bensinstasjoner, og andre steder som har lisens for å sette spill i lotteriet. Det finnes i dag også en rekke nettsider som er med på å selge rekker til dette lotteriet.

Du kan plassere dine spill gjennom hele uka, opp til 1 time før trekningen altså foregår 20:45 norsk tid på tirsdager og fredager. Det er dessuten verdt å nevne at det er veldig enkelt å sette sine spill her, akkurat slik som i mange av de andre populære og folkelige lotteriene. EuroMillions har to forskjellige måter å spille på.

Enten kan en fylle ut kupongen på egenhånd, der en gjerne nok har sine lykketall som en ønsker å sette et spill med. Ellers er det også selvfølgelig mulig å la maskinene trekke nummerne for deg, noe som statistisk sett gir deg like stor sannsynlighet for gevinst – selv om førstnevnte nok er det folk flest foretrekker!

Vinnertall og tilleggstall

Det finnes en rekke forskjellige måter å vinne på i EuroMillions, der selvfølgelig noen er mye mer lukrative enn andre. Jackpotten utløses når du lander alle dine 5 hovedtall, så vel som 2 lykketall. Dette skjer ekstremt sjeldent, og det er nettopp derfor jackpotten har en helt unik evne til å stige så høyt som den gjør.

5+1, altså 5 hovedtall og 1 lykketall, følger etter jackpot med en gevinst på rundt 3 millioner kroner. Videre kommer 5+0, 4+2, 4+1, også videre på løpende bånd, helt ned til 2+0 som gir omtrent 40 kr i gevinst. Skal du vinne substansielle summer på EuroMillions, så skal du gjerne lande 4+2 eller bedre.

Til motsetning av hva mange har blitt vant til med Lotto her i Norge, så er altså tilleggstallene, eller Lucky Stars som de heter i EuroMillions, meget viktige for dine potensielle gevinster. Uten disse kan du tross alt ikke få jackpot, og selv med alle 5 hovedtall riktige, så vinner en mest sannsynlig ikke mer enn 300,000 kr.

Konklusjon

EuroMillions er det største europeiske lotteriet, og da altså enda mer attraktivt enn for eksempel EuroJackpot som Norge er medlem av. Dette lotteriet består av 9 medlemsland, der Frankrike, Storbritannia, og Spania står i sentrum. Disse landene sper på med en stor og ikke minst spilleglad befolkning, og siden kupongene kun koster rundt 25 kr, så spiller mange.

Dette fører til gevinster som til tider er helt ekstreme. Den maksimale jackpotten her teller for eksempel rundt 1.9 milliarder norske kroner – det er over 1 milliard kroner mer enn maksimal jackpot i blant annet EuroJackpot. For en kostnad på bare 25 kr per rekke, så er det liten tvil om at dette lotteriet har ganske så fristende betingelser å by på!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!