" " " "

Mega Millions

Mega Millions Logo
Mega Millions
Neste trekning: 04.06.2024 Jackpot: $ 560 000 000

Tallene fra forrige Mega Millions trekning 31.05.2024

04 11 23 33 49 23 4

Mega Millions er et amerikansk lotteri som stammer fra 1996 og spenner over 44 av de amerikanske statene. Best kjent er nok lotteriet for de helt ekstreme jackpottene som dukker opp her. For eksempel vant en person fra South Carolina ekstreme $1,537 milliarder (ca. 14 milliarder kroner) i 2018. Det var verdens nest største lottogevinst noensinne!

Mega Millions premier

Siden sannsynligheten for å vinne jackpotten i Mega Millions er såpass lav, så går gjerne denne en god stund uten en vinner, og her bygges den opp helt til vinneren treffer. Samtidig er det verdt å nevne at lotteriet er meget populært i USA, og med mange spillere, så stiger premiene kraftig.

Som nevnt i innledningen, så steg denne opp til massive $1,537 milliarder tilbake i 2018. Det er heller ikke uvanlig at det kun er en spiller som lander gevinsten. Den nest største gevinsten i Mega Millions talte $656 millioner. Allerede i år 2000 ble $363 millioner vunnet i en Mega Millions jackpot.

En andreplass i lotteriet er derimot heller på ingen måte dårlig belønnet. Her kan en nemlig vinne $1 million, som tilsvarer omtrent 9 millioner kroner. Med en god Megaplier, en multiplikator innad i lotteriet, på opptil 5x, så kan en faktisk vinne $5 millioner, da altså over 45 millioner kroner!

Pris for å delta

Der de europeiske lotteriene fort kan bli ganske så dyre å delta i når premiene bikker flere titalls millioner, så er i grunn Mega Millions rimelig å spille i. En vanlig rekke i dette lotteriet koster nemlig kun $2, som tilsvarer rundt 18 kr. For muligheten til å vinne over 1 milliard norske kroner er det ekstremt billig.

Du kan også velge å legge til den tidligere nevnte Megaplier. Ved å betale $1 ekstra for rekken, altså 9 kr, så kan du legge til en Megaplier som vil trekkes sammen med tallene. Denne kan multiplisere enhver gevinst bortsett fra jackpot. Dette er en rimelig tilleggskostnad som virkelig kan betale for seg.

Den kanskje største grunnen til at Mega Millions har blitt så populært i USA over årene er at prisen har holdt seg lav. Lotteriet er på mange måter en utflukt for de mindre velstående i landet, og det finnes mange i fattigere vilkår som setter av penger hver helg for å oppnå drømmen sin gjennom Mega Millions!

Mega Millions trekninger

Mega Millions blir trukket på direktesendt TV, og amerikanere over hele landet sitter ofte spennet til TV-skjermen på kveldene det trekkes. Dette er både på tirsdag og fredag kveld. Trekningene foregår klokken 23:00 lokal tid i New York, da USA tross alt er et ganske bredt land i form av tidssoner.

Det vil for eksempel kun være klokken 20:00 i California på dette tidspunktet. Trekningene blir holdt på TV-stasjonen ved navn WSB. Disse er lokalisert i Atlanta, Georgia. TV-kanalen ble mest sannsynlig valgt, da de tross alt har god erfaring med det mer lokale lotteriet ved navn Georgia Lottery.

Hvordan spiller man Mega Millions?

I Norge er vi vant til vanlig Lotto fra Norsk Tipping, der en velger fra 34 tall, og deretter et par tilleggstall. Mega Millions følger samme konsept, men her er det faktisk mer enn dobbelt så mange tall å velge i. Du skal nemlig finne dine 5 utkårede tall blant hele 70 forskjellige muligheter.

Videre skal du velge ett Megaball nummer mellom 1 og 25. Der spillet skiller seg litt teknisk fra for eksempel Lotto, så er det at en gjerne leverer 10 forskjellige kuponger om en ønsker å spille 10 forskjellige rekker – da fremfor å disse 10 forskjellige rekkene på en enkelt kupong slik vi gjør i Norge.

En kan som nevnt tidligere også betale $1 ekstra for å legge til Megaplier funksjonen på sin kupong, slik at andre premier enn jackpot kan multipliseres. Forøvrig, uansett hvordan en velger å spille på Mega Millions, så skal enhver kupong her være levert innen 22:45 lokal tid i New York.

Mega Millions kan spilles både over nett, men også i butikker og på bensinstasjoner. Det er enkelt å fylle ut sin kupong, men en kan også velge å la maskinen ta seg av dette. Det kanskje aller viktigste er dog å huske på å følge med på trekningen – flere hundre millioner kroner har nemlig aldri blitt krevd inn av vinnere i dette lotteriet!

Vinnertall og tilleggstall

Det er altså 5 tall som skal velges fra totalt 70 hvite baller, og ikke minst ett tall mellom 1 og 25 som skal velges for Megaball. For å vinne jackpot er det derfor kanskje ikke så overraskende at en trenger samtlige riktige, eller 5+1 som dette ofte kalles. 5+0, 4+1, 4+0, og følgende tall yter gevinster i rekkefølge, helt til 0+1 som gir deg pengene tilbake.

Mange hevder å ha sine lykketall her, der en spiller de samme tallene uke inn og uke ut. Statistisk sett spiller ikke dette noen rolle, da trekningen gjennomføres helt tilfeldig hver eneste uke. Allikevel hadde det uansett vært ganske så surt dersom en sto over lykketallene en uke, og disse plutselig skulle vinne.

Forøvrig trekkes tallene i den rekkefølge at hovedtallene trekkes først, før Megaball trekkes til slutt. Du kan dermed ha 5 rette og ”bare” ha $1 million sikret, før altså da Megaball trekkes og du muligens kan sitte igjen med flere hundre millioner, om ikke noen milliarder, mer i premiepotten.

Konklusjon

Skal en først spille på et lotteri, så er det liten tvil om at en bør prøve seg på ett som virkelig betaler ut spenstige gevinster. Mega Millions, med sitt passende navn, er en av disse lotteriene. Dette amerikanske lotteriet som ble stiftet tilbake i 1996 har kastet million og milliardgevinster etter spillerne sine.

Minimumsjackpotten ligger her på rundt $40 millioner, noe som tilsvarer ca 360 millioner kroner. Rekorden i lotteriet kom på rundt 14 milliarder kroner tilbake i 2018! For en kupong som koster rett under 20 kr, så sier det seg selv at dette spillet fort har blitt populært. I USA er det drømmen for de fleste å vinne i et slikt lotteri, slik at en setter sine lykketall ukentlig!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!