" " " "

Lotto fra Norsk Tipping

Lotto fra norsk tipping
Lotto fra Norsk Tipping
Neste trekning: 08.06.2024

Tallene fra forrige Lotto fra Norsk Tipping trekning 01.06.2024

01 06 16 17 20 23 30 07

NB: Det finnes en rekke andre lottospill med adskillig høyere premiepott enn Lotto fra Norsk Tipping. Vi kan for eksempel nevne EuroJackpot og EuroMillions, hvor potten ofte er på hundrevis av millioner. Begge lotteriene kan spilles fra Norge.

Lotto logo norsk tipping

Lotto fra Norsk Tipping er et spill som stammer fra 1986, og det har siden vært en sentral del av den norske kulturen. Spillene på lotto er noe alle kan forstå seg på, og med helt minimale innsatser kan en sitte igjen med milliongevinster uten noen krav til ferdigheter. Lotto er simpelthen det perfekte spillet for de som drømmer!

Lotto premier

Hver 50. rekke i Lotto gir gevinst. Gevinstene varierer fra uke til uke, men generelt sett avhenger disse av hvor mange riktige rekker du får og hvor mye naturligvis som ligger i potten. 7 rette gir hele 37,2% av potten dersom du vinner i Lotto alene, selv om det ofte skjer at premien deles over flere spillere.

Det er nemlig helt vanlig med flere spillere, da mange spiller på lykketall og spesifikke kombinasjoner av tall. For enkelte sekvenser er det flere tusen som spiller på samme tall. Hadde en spilt på en av disse og fått 7 rekker, så kunne en potensielt vunnet så lite som 8,000 kr.

Allikevel lover en ensom vinst, eller en vinst fordelt med et par andre spillere, ganske så store summer. For eksempel vant en kvinne fra Meland i Hordaland utrolige 34,5 millioner kroner tilbake i 2010, og dette står fortsatt som rekord. Denne premien understreker hvordan lottogevinster kan snu livet på hodet!

Pris for å delta

Kostnaden av Lotto avhenger av hvordan du ønsker å spille. For en kupong der du satser 2 rekker vil det koste deg 10 kr å spille. Om du går for 10 rekker, noe som er maksimum per kupong, så vil dette koste deg 50 kr. Det er med andre ord 5 kr per rekke, og ingen ”rabatt” knyttet til større spill.

Da Lotto først begynte tilbake i 1986, så kostet en enkelt rekke bare 1 kr. Prisen ble hevet til 2 kr i 1990, 3 kr i 1997, 4 kr i 2006, og til nåværende pris på 5 kr i 2015. Kostnaden for å spille Lotto har altså alltid holdt seg relativt lav, og har kun økt med tanke på inflasjon.

Den kanskje største fordelen med prisen på Lotto er at absolutt alle kan delta og få sine økonomiske drømmer oppfylt. Om du kun fyller ut en enkelt rekke for 5 kr, så kan du tross alt potensielt vinne flere titalls millioner. Det er nettopp dette som gjør Lotto så populært blant nordmenn!

Lotto trekninger

Du kan spille Lotto hele uken frem til lørdag klokken 18:00. Samme kveld klokken 19:45 trekkes tallene direkte på NRK1. Her er det den klassiske lottomaskinen som trekker tallene. I en stor gjennomsiktig ball kastes lottokulene med sine respektive tall rundt, før de trekkes ut av ballen.

Det er kun 1 trekning per uke i vanlig Lotto, og slik har det vært helt siden starten tilbake i 1986. En interessant fakta vedrørende trekningene til Norsk Tipping sine Lottospill er at de bytter ut maskinene bak trekningene flere ganger i året. Dette er som følge av de meget strenge reguleringene.

Hvordan spiller man Lotto?

Så snart helgen er over, så starter en ny uke med Lotto. Du kan velge mellom å kjøpe en Lottokupong i butikk og kiosk, eller simpelthen å spille på nett. Sistnevnte har vært et alternativ siden 2004, og dette er i dag den enkleste måten å sette i gang dine Lottospill på.

Det finnes totalt 4 måter å spille Lotto på. Disse er ferdigutfylt, egen utfylling, lykkekupong, og andelsbank. Ved førstnevnte lar du simpelthen en robot fylle ut tallene for deg, noe mange velger da det statistisk sett ikke spiller noen rolle hvilke tall du velger. Allikevel tror mange på lykketall og velger å fylle ut selv.

Er man virkelig investert i hvor mye lykketall spiller en rolle, så har man gjerne disse lagret i en så kalt lykkekupong. Dette er et alternativ på Norsk Tipping sine hjemmesider, der du kan lagre en kupong med dine favorittrekker – for deretter å levere denne kupongen når du føler tiden er inne.

Sist men ikke minst kan en også velge å spille i en så kalt andelsbank. Her kan du, sammen med andre spillere, sette spill i 10 forskjellige andeler. Du betaler 1/10 av innsatsen for 1 andel, men mottar da også kun 1/10 av gevinsten om din gruppe med spillere skulle stikke av med innsatsen.

Vinnertall og tilleggstall

Det er som nevnt tidligere 7 rekker som gir den største premien i Lotto. Allikevel er dette langt fra den eneste premien, og en kan lande mange forskjellige kombinasjoner av vinnertall. 6 rette, 5 rette, og 4 rette er de mest vanlige, der naturligvis sistnevnte er hvor folk flest ender opp.

Lotto har derimot en funksjon som heter tilleggstall også. Dette er ett ekstra tall som trekkes for å hjelpe deg til å potensielt få en gevinst. Du kan i tillegg til de ovennevnte alternativene også vinne med 6 rette + 1 tilleggstall. Her er gevinsten vanligvis nesten like stor som 6 rette, da avhengig av hvor mange du deler den med.

Sist men ikke minst har Lotto også med Millionsjansen. Dette var en ekstra måte å vinne på som Norsk Tipping lanserte tilbake i 2006. Kort og godt trekkes her en tilfeldig spiller ut fra alle aktive spillere til å vinne 1 million kroner. Dette legger litt ekstra spenning til i trekningen, selv om en har tapt tidligere.

Konklusjon

Lotto er utvilsomt ett av de aller mest sagnomsuste spillene i norsk historie. En gang i tiden tok det over for tipping på oddsen, og bakgrunnen for det er ganske så enkel. Lotto byr rett og slett på mye større sjanser for å bli mangemillionær, og det til en kostnad som er helt marginal og overkommelig for de aller fleste.

Opp gjennom historien har det vært mange milliongevinster, og rekorder blir til stadighet slått. Selv om rekorden på 34,5 millioner kroner i gevinst fra 2010 fortsatt står, så er det bare et tidsspørsmål før denne blir slått. Lotto er på langt nær en sikker kilde til inntekt, men det er samtidig en mulighet til å oppfylle dine økonomiske drømmer og bli millionær over natta!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!