" " " "

EuroJackpot

EuroJackpot logo
EuroJackpot
Neste trekning: 07.05.2024 Jackpot: $ 34 000 000

Tallene fra forrige EuroJackpot trekning 03.05.2024

09 17 36 40 45 05 07

EuroJackpot er av mange regnet som Europas største og mest populære lotteri. Lotteriet inneholder i dag 18 medlemsland, hvorav Norge er en av disse. Med en minimum jackpot på over 100 millioner kroner og en maksjackpot på over 900 millioner kroner, så er EuroJackpot utvilsomt ett av de mest attraktive lotteriene nordmenn har!

EuroJackpot premier

Maksimumsjackpotten har blitt utløst 3 ganger siden spillet ble igangsatt tilbake i 2012. Her er det bare å glemme Lotto fra Norsk Tipping i henhold til rekordgevinster, da maksimum jackpot her, som nevnt tidligere, ligger på over 900 millioner kroner. Tsjekkia, Tyskland, og Finland har huset disse vinnerne.

Totalt finnes det 12 forskjellige premier, der sistnevnte selvfølgelig er vanligst å vinne, og oddsen faktisk er så lav som 1 av 35. Også de 11 andre premiene utenom jackpotten kan være ganske så saftige, da dette tross alt er et lotteri som samler inn innsatser fra hele 18 land, noe du ikke ser i veldig mange lotterier.

Til motsetning er dog EuroJackpot med noe mindre jackpotter enn for eksempel EuroMillions, fordi førstnevnte statistisk sett betaler ut oftere – i tillegg er 900 millioner maksimal jackpot, slik at om det ikke har vært en vinner etter 12 etterfølgende trekninger, så vil den neste vinneren på rangstigen, uansett om en hadde hatt bare 4 av 5 rette, vunnet neste gang.

Norsk ordfører vant 44 millioner kroner på EuroJackpot i 2018

I november 2019 ble det informert i VG om at Steinar Bergsland, ordfører i Tinn kommune, vant hele 44 millioner kroner på EuroJackpot. Bergsland vant den enorme summen i 2018, og forteller til VG i et intervju at han hadde håpet folk ikke skulle finne ut av det. Dette ble dessverre lettere sagt enn gjort for ordføreren, da den ferske formuen fort ble oppdaget i skattelistene.

Videre i sitt intervju med VG, forteller Bergsland at han lever samme liv som før, men uten økonomiske bekymringer. Han gir også et lite innblikk i hva han har brukt noen av pengene på. Listen inkluderer ny leilighet i Oslo, en Mercedes Geländewagen, nytt tak på huset og nedbetaling av gjeld.

Pris for å delta

Siden premiene er merkverdig høyere innen EuroJackpot enn i for eksempel Lotto, så koster det også en god del mer å spille her. 1 rekke alene koster 25 kr hos EuroJackpot, der du hos Lotto kan spille 5 rekker for samme pris. Allikevel er dette som sagt med en mye større potensiell gevinst i førstnevnte.

EuroJackpot er forøvrig hendig i den grad at du ikke tvinges til å spille på mer enn en rekke, der de aller fleste andre lotterier krever minimum 2 rekker. Slik sett trenger ikke prisen bli så aller verst, dersom du bare velger dine lykketall på en enkelt rekke. Da kan du altså spille for skarve 25 kr, men muligheten for å vinne hundrevis av millioner.

EuroJackpot har nettopp blitt så populært grunnet sine helt ekstreme gevinster. Der mange nordmenn blant annet har hørt at en har like stor sjanse for å vinne i vanlig norsk Lotto, som om en skulle kaste ut en ball på togtur mellom Bergen og Oslo og treffe en bøtte, så ender folk heller opp med å satse på at sjansene for å da vinne i EuroJackpot muligens er like store!

EuroJackpot trekninger

Samtlige trekninger foregår i Danmark og Tyskland. Sistnevnte har utvilsomt flest vinnere opp gjennom årene, noe som selvfølgelig skyldes deres størrelse i form av antall mennesker, så vel som hvor populært EuroJackpot har blitt i landet med årene. Trekningene ble altså vanligvis sendt på TV herfra, men er helt online nå.

Hver uke blir trekningene gjennomført rundt 20:00 norsk tid på fredag, men det finnes altså ingen TV kanaler som lenger sender disse. Dersom du er nysgjerrig på resultatene umiddelbart, så vil du måtte finne disse på de offisielle nettsidene. Det er med andre ord stor spenning knyttet opp mot den noe mystiske trekningen. Du vil også finne resultatene øverst på denne siden, et par timer etter trekningen er ferdig.

Hvordan spiller man EuroJackpot?

EuroJackpot minner mer eller mindre om de fleste andre lotterispill. Derfor har ikke spillet akkurat satt nordmenn som er glade i den typen spill i noen vanskelig posisjon i henhold til å forstå seg på hvordan en skal spille. Leverer du inn dine spill før 19:00 fredag kveld, så er du med i den ukentlige trekningen.

Målet ditt er her å velge 5 riktige tall ut av 50 totalt, så vel som å matche 2 av 10 tilleggstall. På papiret høres det kanskje ikke ut som så mange flere tall enn i ordinære lotterier, men synet bedrar da slike tall gjør det statistisk vanskelig å vinne – dog med mye større premiepotter som nevnt.

Nordmenn kan spille EuroJackpot hos Norsk Tipping, og det er relativt enkelt å legge inn sine rekker på nett. I en såkalt rekke skal du altså velge 5 hovedtall, så vel som de 2 tilleggstallene, som i EuroJackpot ofte bare kalles stjernetall. Du kan her velge tall mellom 1 og 50, så vel som 1 og 10 respektive.

Det er videre opp til deg å velge hvor mange rekker du ønsker å spille på mellom 1 og 10 rekker totalt. Sistnevnte kan bli noe dyrt med 250kr, men samtidig vil dette øke dine sjanser for gevinsten. Det er opp til deg rent statistisk sett. Husk også på at nordmenn er heldige med en garantert millionvinner hver fredag, som er en generøs gave fra Norsk Tipping.

Vinnertall og tilleggstall

Med 12 forskjellige vinnerkombinasjoner, så er dette lotteriet spekket med muligheter sammenlignet med andre lotterier. Her er 5+2 best, mens 5+1, 5, 4+2, også videre følger etter. Det er dog verdt å merke seg at spesialtallene her faktisk trumfer de vanlige tallene.

Blant annet vil 2 hovedtall + 2 tilleggstall være mer verdifullt å trekke enn både 3 hovedtall + 1 stjernetall, og 3 hovedtall alene! Allikevel er tallsystemene her langt i fra vanskelige å forstå seg på, og det fungerer i stor grad på samme måte som i blant annet Lotto.

Det er verdt å merke seg at så lite som 1+2 og 2+1 også betaler gevinst her. Grunnlaget for det er nettopp hvor stort lotteriet er i henhold til inntekter, så vel som det faktum at det med 50 hovedtall og 10 tilleggstall faktisk ikke er sånn at en treffer de ovennevnte kombinasjonene så veldig ofte.

Konklusjon

Det skal godt gjøres å argumentere mot hvor mye EuroJackpot appellerer til spillere. Lotteriet som drar inn spillere fra totalt 18 forskjellige medlemstall byr tross alt på en jackpot på minimum 100 millioner kroner. Denne har ved 3 anledninger sneket seg opp til maksimum jackpot som ligger på 900 millioner kroner!

Siden oppstarten i 2012 har det totalt vært 65 forskjellige vinnere som har dratt med seg over 100 millioner kroner hjem. For kun 25kr kan du levere en rekke i EuroJackpot, og kanskje blir du den neste til å dra med deg jackpotten hjem!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!