" " " "

Powerball

Powerball
Powerball
Neste trekning: 03.06.2024 Jackpot: $ 171 000 000

Tallene fra forrige Powerball trekning 03.06.2024

19 29 35 36 45 16 2

Powerball lotto norge

Powerball er ett av de mest legendariske lotteriene i verden. Dette amerikanske lotteriet har ved hver eneste jackpot garantert $40 millioner i gevinst, og ofte muligheter for å vinne milliarder av norske kroner. I 44 forskjellige amerikanske stater kan en her delta for rett under 20 kroner, men riktignok allikevel forandre livet sitt!

Powerball premier

For nordmenn som er vant med Lotto, og til og med Euro Jackpot, så er selvfølgelig $40 millioner i garantert jackpot en helt ekstremt høy sum. Med dagens valutakurser, så tilsvarer dette rundt 360 millioner kroner – mer enn rekordgevinsten i Lotto. Allikevel er dette ingen stor gevinst i Powerball.

Powerball sin rekordgevinst i 2016 talte nemlig $1.586 milliarder, noe som tilsvarer over 14 milliarder kroner. Dette var verdenshistoriens største jackpot, men den ble riktignok fordelt på 3 personer. Allikevel satt disse 3 spillerne hver for seg igjen med mer penger enn det noen spiller i Lotto, Euro Jackpot, og andre lignende lotterier har vunnet alene noensinne.

Også andre premier finnes enn jackpot naturligvis, og 5 rette, uten å få sin Powerball riktig, gir spilleren hele $1 million. Videre kan 4 rette + 1 Powerball gi $50,000, som selvfølgelig ikke er store potten, men med multiplikatorer kan dette stige til $250,000! Premier deles ut helt ned til 0+1, der en altså kun får Powerball tallet riktig og vinner innsatsen tilbake.

Pris for å delta

Tross de massive jackpottene som lotteriet opparbeider seg, så koster det faktisk bare $2, eller rundt 18 kr, å spille en enkelt rekke her. Om du legger til funksjonen Powerplay, som er en multiplikator for dine spill, så vil det koste deg $3 per rekke. Dette er dermed et meget rimelig lotteri sett i forhold til de potensielle gevinstene.

Dessuten kan du her velge å bare spille en enkelt rekke dersom du ønsker det. Til motsetning tvinger blant annet Lotto, Vikinglotto, og Euro Jackpot deg til å spille 2 rekker. Det er ikke veldig vanlig at spillere med enkeltkuponger vinner, men innimellom rasker disse med seg jackpotten, da kun ved å ha brukt $2 som oftest.

Prisnivået forklarer mest sannsynlig store deler av hvorfor nettopp Powerball har blitt så populært i USA. Selv om jackpotgevinstene er helt ekstremt skyhøye, så gjør det lave prisnivået at hvem som helst kan bli med på å forsøke å hanke hjem gevinsten i lotteriet. Det er derfor Powerball er så folkelig!

Powerball trekninger

Trekningene for Powerball holdes klokken 23:00 lokal tid i New York hver onsdag og lørdag kveld. Trekningen er såpass sent på kvelden grunnet det brede spennet i tidssoner i USA. For eksempel er trekningen klokken 23:00 i New York kun klokken 20:00 i California. Millioner av amerikanere sitter håpefulle foran TV-skjermen her.

Det er KDKA, en kanal som eies av CBS, som står for trekningene av Powerball tallene. Dessuten vil lokale nyhetsstasjoner ved kveldsendingene sine ofte gjengi tallene, slik at spillere som ikke fikk med seg selve trekningen kan finne ut av om de vant eller ei. Det er nemlig ikke slik som ved Norsk Tipping sine spill at en skal være registrert spiller, og faktisk har mange gevinster stått uten vinner i Powerball fordi ingen meldte seg.

Hvordan spiller man Powerball?

Helt siden oppstarten i 1992 har Powerball fulgt det samme formatet. Allikevel, mens flere spillere kom til, så har de økt antallet baller som er i spill. Fra 45 hovedballer og 45 Powerballer ved oppstarten, så har Powerball i dag 69 hovedballer og 26 Powerballer. Av disse skal du velge 5 hovedtall, så vel som 1 Powerball tall.

Det er forøvrig lov å velge samme tall for en Powerball som ved de vanlige ballene. Målet ditt blir uansett å velge 5 riktige tall, i tillegg til ditt Powerball tall. Det er altså når du treffer med alle tallene du har valgt at du får jackpotten. Merk også at du kan betale $1 ekstra per rekke for å legge til Powerplay.

Som nevnt tidligere vil Powerplay spillet multiplisere dine gevinster, bortsett fra jackpot, med mellom 2x og 5x. Lander du 4 hovedtall og et Powerball tall for eksempel, så er gevinsten ”bare” $50,000. Dersom du også er heldig med ditt Powerplay spill, så femdobles denne gevinsten opp til hele $250,000.

Ønsker du å spille på Powerball, så finnes det en rekke butikker og bensinstasjoner som lar deg spille hos dem. Her kan du selv velge mellom å fylle ut kupongen på egenhånd, eller å la maskinen velge ut dine tall. I teorien har det i grunn ingenting å si hva du velger, da trekningen er helt tilfeldig uansett.

Vinnertall og tilleggstall

Allikevel er det mange som har sine lykketall, og det finnes ingen verre tanke enn å ha unngått spill på disse 1 uke, for deretter å se at en annen person vant med disse tallene. Derfor velger mange sine spesielle lykketall, og i 2005 var det faktisk 110 spillere som delte andre premien, da de fant sine lykketall i en fortune cookie!

Vinnertallene 5+1 er det eneste som gir jackpot i Powerball, men en kan vinne med 5+0, 4+1, 4+0, og hele veien ned til 0+1. Ved sistnevnte vinner en bare sin innsats tilbake, men til gjengjeld kan en da tross alt bli med på neste runde med trekninger uten å betale ekstra!

Tilleggstallet, eller Powerball tallet som det kalles, er utvilsomt det viktigste i spillet, da det er dette som skiller på $1 million, rundt 9 millioner kroner, og potensielt flere milliarder kroner. Vanligvis går rundt 75% av lotteriets inntekter til jackpotten, slik at når en har alle hovedtallene inne, så er det nesten skuffende å ikke vinne jackpot.

Konklusjon

Powerball er av mange regnet som verdens største lotteri. Blant annet er deres rekordgevinst på $1.586 milliarder, litt over 14 milliarder norske kroner, en verdensrekord i lotterigevinst. Vanligvis pleier gevinstene her å være på flere hundre millioner kroner, og da gjerne også milliarder.

Dette er til tross for at en kupong her bare koster $2, altså rundt 18 kr. Powerball er med andre ord spillet for alle amerikanere, og det er mange som går rundt med en drøm i magen om å vinne akkurat dette lotteriet!

Spill lotto på nett

Widget Img

Hva om du kunne spille alle verdens lotterier på nett?
Det er kan du hos lottoagenter på nett!